bergsaker
Snön har formligen vräkt ned under veckan och nu har även temperaturen börjat sjunka mot -10-strecket. Det är vinter på riktigt, med andra ord! Vi slipper dock nederbörd idag och banförhållandena på hemmabanan Bergsåker ser fina ut. I sedvanlig ordning är jag inte på plats utan valde soffan, eller möjligen den nya fåtöljen, samt livesändningen på TV:n. Varmt och bekvämt ska det vara!

Omgången känns aningen smålurig och jag försöker fälla de största favoriterna på det största systemet. Mina spikar landar istället på 7 Angle of Attack (V75-3) samt en darrig fem-procentare i form av 3 Order By Keeper (V75-6). Jag tror att Bergh har rejält påställt på sin forna hemmaplan och jag har med alla hans starthästar på systemet, så även luringen 2 Increased Workload i V75-5. Den sistnämnda spiken står för klassen i V75-6 men har svårbedömd form. Men i mitt badkar leder han från start till mål…

Vi hittar en stor favorit i kallblodsloppet, men 15 Tangen Haap gör idag sitt sista lopp innan vila och jag känner att en gardering kan vara lämplig. Främsta motbudet 3 Pave Faks åker med på lappen men även ”tokskrällen” 9 Monster Monsun som kan överraska om han lyckas trava hela vägen in i mål. Även vinnarspel på denne…

Den andra stora favoriten jag garderar är förstås 4 Zenit Brick i avslutande V75-7 och rapporterna låter uppåt. Jag har dock feeling för 8 Ottens Casher – trots bökigt utgångsläge – och Roger Walmann anser detta som sin bästa chans i omgången. Börsen är inte helt tom så två garderingar till åker med…

– – –

Besiktade Silveradon i veckan och hade stora förhoppningar att den skulle slinka igenom enkelt. ”Trucken” har känts fin som snus på sistone och har verkligen använts som bruksbil under hösten, även när snön fallit på. Men den nitiske besiktningsmannen hittade föstås en liten detalj att anmärka på; ojämn bromsverkan bak! Nåväl, jag har varit med om värre saker med denna bil… Nu kör vi!

kuponger

Kamchatka – No One Can Tell”


Kommentarer

V75 12/11 ”Vitt guld på hemmaplan” — 2 kommentarer

  1. Heja, heja Bergharn!!! Här hemma blir det sen middag som vanligt…då det ska fnulas, delas ut system, skrivas ut papper, bloggas och så fixas framför TVn. Men fixa en massa pengar nu så är det helt okej :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *