rewind
Utlovade jag verkligen blogginlägg före spelstopp förra helgen ..? Oj, oj, för första gången i bloggens historia kommer nämligen dagens inlägg ut timmar efter att hästarna gått i mål! Anledningen är att jag varit hos svärföräldrarna och hjälpt till att installera huslarm och efter detta bjöds det på middag och vin… Väl hemma på kvällskvisten ansåg jag det lika bra att först se loppen och därefter skriva en tillbakablick istället…

Robert Bergh såg på förhand ut att ha det rejält förspänt på sin forna hemmabana, med flertalet favoriter från bra lägen. Jag gissar att han gnisslar tänder rejält på den dryga hemresan till Åby med endast en V75-seger i bagaget! Jag är förstås inte heller helt nöjd med utfallet, även om det i alla fall blev sex rätt på ett av systemen.

I inledningen hade ”Bergharn” på förhand spikat sig själv med 7 Aileron, och visst såg det ut som skott mot ett mål? Men Ulf Ohlsson gav Bergh rejäl långnäsa genom att vinna ganska säkert med andrahandaren 1 Västerboblackmoney. Snöplig inledning…

Alla förutspådde att om bara 5 Nahar inte galopperade i Gulddivisionen så skulle han bokstavligen sopa mattan med konkurrenterna. Men trots att han till viss förvåning stod på benen så hade han inte mycket att sätta emot Ulf Ohlsson och 2 Västerbo Loveboat. Jo visst, 5 Nahar fick gå den tunga vägen, men det har han gjort i betydligt tuffare sällskap än dagens och ändå mosat allt… Kanske dags för välförtjänt pension snart?

Nästa ”Bergh-magplask” fick vi i V75-6 då ”omgångens starkaste favorit” – tillika ännu en häst som Bergh spikat sig själv med på förhand – fick se sig snöpligt slagen av 10 Globalsatisfaction. Vem som satt i sulkyn? Ulf Ohlsson så klart! Hm, jag gissar att ”Bergharn” inte vinkade glatt till den mannen när hästtransporterna lämnade Bergsåker…

– – –

Imorgon vankas en extra V75-omgång från Solvalla men framför allt bjuds vi på Prix de Amerique 2017! Det vankas även födelsedagsfirande för min äldsta dotter, så jag hintar redan nu om att det (för första gången i bloggens historia) inte blir något inlägg inför PdA… Vi får helt enkelt se hur tiden räcker till!

kuponger


Kommentarer

V75 28/1 ”Retrospektivt…” — 3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *