olympiatravet
Bloggen har lyckats överleva hela åtta år, vilket känns ganska häftigt. Något som förstås är ännu häftigare är att Örjan Kihlström vann Olympiatravet med Triton Sund för exakt åtta år sedan, med Maharaja för exakt fyra år sedan och har mycket stor chans att vinna även i år med Nuncio. På bilden ser vi vinsten från 2009, tillika den första bild som publicerades på denna blogg.

Omgången från Åby är inte enkel att lösa, om man inte tar hjälp av de tunga spikarna. Jo, 6 Nuncio föll hårt senast och såg omotiverad ut. Eller körde Kihlström preparé..? Travexperter kastar ur sig än den ena än den andra förklaringen, men jag tror nog mest på hypotesen att han helt enkelt hade en dålig dag. Det här är hästen att slå för övriga i loppet och jag bankar in spiken utan större darr i näven… Spik!

Den andra spiken är, om möjligt, än mer säker och i fallet med 3 Wild Honey (V75-5) är dessutom ”experterna” rörande överens. Omgångens största favorit och jag följer med strömmen… Ston är dock ston och jag har en ond aning som jag förtvivlat viftar bort… Chansspik!

Omgången i övrigt ser lurig ut och med Åbys (ö)kända dubbla open stretch kanske en del överraskningar kan hända? Vad sägs om t.ex. 1 Rex Lane 9% (V75-2) eller 2 U.S.Male E.P 5% (V75-3)..? På mellansystemet bankas hela tre spikar in för att få med fler kantbollar, medan det ser skralt ut på lilla systemet med endast en spik (tack igen, Harry)!

– – –

Visst hade jag utlovat rankingordning på kupongerna…? Tadaah!! Jag håller vad jag lovar, men det kan ibland ta lite tid. Tvärtemot vad min fru påstår så är att skynda långsamt inte lika med att vara lat… Nu kör vi!

kuponger


Kommentarer

V75 29/4 ”Olympiatravet 2017” — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *