harpers
Det är dagen före årets största travhändelse och vi bjuds på en svårlöst omgång som avslutas med Harper Hanovers. Givetvis hade det varit häftigt att vara på plats, men jag har för länge sedan insett att jag är lite för bekväm för att trängas med c:a 30.000 andra. Men därmed inte sagt att jag aldrig kommer att besöka Elitloppet!

Jag tvekade länge om jag skulle spika 3 Wild Honey i inledningen eller inte, påverkad av diverse kraxande olyckskorpar. Men om bästa hästen har bra form och bra läge, samt den bästa kusken, så måste det väl ändå vara en bra spik? Vad är annars en bra spik..?

Den andra spiken hittar vi i sjätte avdelningen och nog verkar väl det mesta upplagt för 5 Moni to Spare här? Perfekt läge och mycket god spetschans. Tveklöst bästa hästen i loppen och med dokumenterad form. Vid gardering måste stora penseln fram så jag väljer att spika!

Det blir även två lås i vanlig ordning. Första låset hittar vi i V75-3 och jag erkänner att det känns vågat att gå kort här! Men dessa två hästar sticker ut och beroende på hur loppet blir kört så har bägge mycket bra chans. 2 Havbergs Knight spets och slut? Men blir det körning och uppskruvat tempo så gynnas istället 11 Stand Bayou. I avlutningen, tillika Harper Hanovers, är scenariot lite detsamma. Spets & slut, eller bästa hästen bakifrån?

Om det finns en extra V75-omgång som man inte bommar så är det förstås Elitloppet. Så på återseende imorgon, förhoppningsvis med en rejält påfylld spelbörs… Nu kör vi!

kuponger


Kommentarer

V75 27/5 ”Klurig generalrepetition” — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *